Az elmúlt időszakban Kolumbiát ért szörnyű esőzésekben sok kolumbiai -jellemzően a nyomornegyedekben tengődő- munkás vesztette életét, s több ezren váltak hajléktalanná. Egy ilyen tragédia egy oly együttérző demokráciát mint a népi Koreáé, természetesen nem hagyhat hidegen. Pártunk legfelső vezetése együttérzéséről biztosította a kolumbiai kormányt és népet.


"A DPRK Legfelsőbb Népi Tanácsának Elnökségének elnöke, Kim Yong Nam elvtárs a koreai nép és a Párt nevében a hatalmas esőzések miatt bekövetkezett áradások okozta tragédiák és károk feletti együttérzését fejezte ki levélben Juan Manuel Santos-nak, Kolumbia elnökének.

Harc az ár ellen...

Kim Yong Nam üzenetében kinyilvánította abbéli hitét, hogy a kolumbiai kormányzat képes lesz enyhíteni az anyagi károkat, s mindent megtesz azért, hogy a természeti csapás által érintett terület lakóinak élete mihamarabb visszatérhessen eredeti kerékvágásába."

5 komment

Címkék: politika korea kolumbia külpolitika áradás kom szom ol dprk kim yong nam juan manuel santos népi korea

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr502510625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ardarik 2010.12.12. 14:52:59

Korea tud önkénteseket küldeni?
mert ezzel jó példát mutatna az egész mozgalomnak.
Szom ki-van elvtársat megkérem mégegyszer hogy küldje el a 17 katona listáját akik hősi halált haltak fa védése közben.

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2010.12.12. 15:09:31

attól tartok Észak Korea csak úgy tudna önkénteseket küldeni, mint ahogy a Magyarok az olimpiára jártak 1960-és 1980 között. Edzőnek álcázott pártbiztonsági elvtársakkal.

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2010.12.12. 15:11:59

eszembe jutott még valami.
mehetnének mondjuk a Kedves Vezető által előre kijelölt "önkéntesek" :-)

MagyarZizzi (törölt) 2010.12.13. 09:47:23

Mélységes együttérzésem a kolumbiai munkásoknak, akik nem elsőként, és várhatóan nem is utolsóként estek áldozatul a gátlástalan imperializmus okozta globális felmelegedésnek. Biztos vagyok benne, hogy ha a Népi Koreának nem a déli szomszédokkal és az áruló Kínával kellene foglalkoznia, már küldött is volna segítséget!

Apropó, Kína, hadd fejezzem ki együttérzésemet nekik is, hiszen ma van a Nankingi Mészárlás 73. évfordulója, és a japánok hódítási szokásait később a koreai félsziget lakosai is megismerték. :(

Ardarik 2010.12.13. 17:49:13

@MagyarZizzi: jó hogy adod az ihletet. Koreai partizánokról fogok írni
süti beállítások módosítása