Míg a hanyatló nyugati "kultúrákban"* a vallás-és a konzumidiotizmus ópiumát fogyasztották december ötödikén, addig a legnagyszerűbb országban, Koreában**  a Kedves Vezető valódi kulturális eseményen vett részt, nevezetesen az Észak Hamgyong-i Tartományi Művészeti Együttes előadását tekintette meg. A hajtás után az Észak-Koreai Központi Hírügynökség összefoglalóját olvashatják az Elvtársak és a művészet iránt fogékonyak.

"A közönség soraiban -egyéb, szintén kiemelkedő tudású és tehetségű állami vezetők mellett- a Politikai Hivatal és a Központi Bizottság képviseletében helyet foglalt Kim Ki Nam és Hong Sok Hyong, s természetesen nem hiányzott az Észak-Hamgyong-i tartomány Népi Bizottságának  főtitkára, O Su Yong, valamit az Észak Hamgyong-i tartomány Népi Bizottságának elnöke, Han Hung Phyo.

Az előadás során oly remekművek csendültek fel, mint például "Mangyongdae dala", melyet egy hölgytrió szólaltatott meg, vagy a "Hoeryong tavasszal" című remekmű. Természetesen nem maradhatott ki az előadásból a "Fűtsétek fel a Kim Chaek Vas-és Acélgyárat" című táncjáték, vagy a vegyeskórus által előadott nagyszerű "A Dzsuce acél a legjobb", esetleg a kvintett által kísért kórusmű, mely címében is méltóképpen fejezi ki a dolgozó nép hitét: "A Párt zászlaja alatt".

Az előadás végén az önfeledt boldogsában úszó előadók besöpörhettek egy olyan dícséretet, mely minden koreai polgár álmai közt első helyen kell, hogy szerepeljen: Kim Dzsong Il kifejezte elégedettségét, s külön értékelte az előadás művészi értékét, majd gratulált nekik, s további jó munkát kívánt! Vajon mi többet kívánhat még egy igazi hazafi?

A Dzsuce-művészet alapvető célja -hangsúlyozta a Kedves Vezető-, hogy az embereket erkölcsösségre, tartásra oktassa, igazi művészetet nyújtson át, mely elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy még nagyszerűbb életet folytathassunk. Kim Dzsong Il a művészek számára további elérendő célokat jelölt ki.
"- zárja közleményét a Koreai Központi Hírügynökség.

 

 

*vicc, hogy a munkásosztályt elnyomásban tartó imperialisták társadalmát kultúrának nevezzük...
**Ezúton is jelzem, hogy amikor csak lehet, igyekszem elkerülni az Észak Korea, Dél Korea kifejezések használatát, hisz' Korea csak egy létezik. 

15 komment

Címkék: művészet propaganda koreai kim dzsong il elvtársak kedves vezető dzsuce

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr172497326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.12.06. 21:05:05

Azt hiszem, ezzel a remek beszámolóval alapvetően meg lehet világítani a különbséget a nyugati nagyságok fényűző "partyjai" és a népi Korea dolgozóinak ünnepe között. Köszönet érte!

Ardarik 2010.12.06. 21:15:49

Segítségre lenne szükségem
Tervezem hogy irok egy háborús novellát, nem túl hosszút és témaként a koreai háború is felmerült(vagy Halkin-gol vagy valami partizános)
Ilyenre gondoltam mint ez: www.kommunista.net/blog/legihaboru-hanoi-felett
saját szerzemény, de koreai háborúról nem sokat tudok(legalábbis Kndk oldalról nézve nem,amit meg tudok az meg az agyatlan tömegrohamokon kívül mást nem tartalmazott)
Tehát ha tudsz korai légiászról(5 győzelmes pilóták) vagy harckocsizóról esetleg partizánról kérlek oszd meg velem. És kérnék egy véleményt is a Légiháború Hanoi felett című alkotásomról is.

krampam 2010.12.07. 10:39:03

micsoda betegek...

ha jól látom, épp a békét építik, basszák meg...

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.12.07. 17:57:24

@krampam: Ön tudja, hogy mit és miért mond, ám egy bocsánatkérést azt hiszem joggal várunk el.

@Ardarik: Köszönöm ajánlását, meg fogom nézni, kérésének pedig igyekszem utánajárni.

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2010.12.07. 18:11:53

@krampam: kérem, válaszoljon! Mi indokolja ezeket a végtelen cinizmusról - és megbocsásson, butaságról, tájékozatlanságról- tanúskodó bejegyzéseket, melyeket itt nálunk tett, az udvariasság legelemibb szabályait felrúgva?

krampam 2010.12.07. 20:21:19

@Kom Szom-Ol: mi indokolja az önök propaganda-dumájukat?

épp eleget ismerünk már a kommunizmusból, így minden ilyennel szemben fenntartásaink vannak.

de nem látják, mennyire nem természetes, ami ott folyik? jó, önök nyilván fanatikus hívei a rendszernek, így nem.

mindegy, hagyjuk ezt... nekem pusztán félelmetes, amit látok. :(

krampam 2010.12.07. 20:22:14

"Fűtsétek fel a Kim Chaek Vas-és Acélgyárat" című táncjáték"

nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2010.12.07. 20:26:07

@krampam: kétségtelen, hogy a magyar elvtársak először rossz irányba fordultak, később teljesen feladták elveiket, és most az Önök úgynevezett 'demokráciájában' élik ki az alapeszméktől is végletesen elszakadt vágyaikat.

Szomorú, ami Magyarországon zajlik. De a világ progresszívjai együtt kiáltják a megoldást: Dzsuce!

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2010.12.07. 20:29:05

@krampam: és hozzátenném, hogy a Kedves Vezető pont minap látogatta meg a Kim Chaek Vas-és Acélgyárat, ahol helyszíni iránymutatást adott, s megtekintette a gyár modern berendezéseit!

www.kcna.co.jp/item/2010/201003/news04/20100304-14ee.html

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2010.12.07. 20:31:39

kár hogy nem adnak el hot rolled steel-t.nem kéne a macskazabáló olaszoktól venni.

krampam 2010.12.07. 20:44:00

@Kom Szom-Ol: "és hozzátenném, hogy a Kedves Vezető pont minap látogatta meg a Kim Chaek Vas-és Acélgyárat"

akkor biztos jobban megy majd a munka... :)

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2010.12.07. 20:50:29

@krampam: akinek nem megy jobban, azt majd picit motiválják az erre rendelt elvtársak. :)

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.12.07. 21:23:40

@áldottgyermek: Ugye olvasta a két írást, amit linkeltem Önnek? Remélem, kicsit közelebb tudta Önhöz hozni az Eszmét.

@krampam: Szeretném hinni, hogy blogunkkal adhatunk egy olyan betekintést a népi Korea világába, amitől Ön és más kétkedők is, akik csak az imperialista hazug média mételyeit hallják, mondhatni megvilágosodnak és felismerik, mennyire félreismerték a rendszert, önhibájukon kívül. Ebben bízom!

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2010.12.08. 16:17:47

@_Szom Ki-Van: nos , igen köszönöm. Átolvastam a két kapott anyagot, és ezeknek, valamint a Kom Szom-Ol kollégával folytatott kedélyes baráti diszkurzusnak hála azt mondhatom, igen, kicsit közelebb került hozzám az eszme.
De ha őszinte akarok lenni akkor azt mondom, hogy míg az eszme közelebb került hozzám, addig Észak Korea távolabb. Azért maradok lelkes olvasója ennek a remek nyelvezetű blognak, és az eszmének.
süti beállítások módosítása