Nem kevesen - teljes joggal - úgy utalnak a népi Koreára, mint a béke bástyájára. Nem is lehetne ez másként, mert állampolgárai a békeszerető emberek példaképei, az állam maga pedig az emberközpontú szocializmus legmagasabb csúcsát érte el. Minden az emberek érdekeit szolgálja, minden a népért van. Billy Graham, a neves lelkész maga mondta, a népi Korea olyan tökéletes, hogy Isten sem hiányzik onnan.

A koreai nép a békére törekszik. Mindennél jobban érthető ez, főleg azoknak fényében, hogy több mint 40 évig éltek gyarmati rabszolgaságban, Japán által megszállva, majd a 3 évig tartó koreai háború pusztított a félszigeten. Fél évszázada ki van téve az ország az USA nukleáris fenyegetésének és mégis: prosperál és virágzik az ország!

Mert nézzük csak meg a népi Korea egyik legszebb cikkelyét az Alkotmányból: "A függetlenség, a béke és a barátság alapvető eszményei országunknak, mind a külpolitikában, mind a belpolitikában." Megalakulásuktól fogva kemény ellenzője a KNDK minden tömegpusztító fegyvernek.

Hiszen 1959 áprilisában a népi Korea kormánya hozta azt a nyilatkozatot, melyben kívánja, hogy Ázsia legyen minden mindenhol mentes a fegyverektől. 1981 márciusában a Koreai Munkapárt és a Japán Szocialista Párt közös határozatban állt ki egy egy atomfegyverektől mentes, békés észak-keleti Ázsiáért. 1986 júniusában a népi Korea kiadott egy hivatalos dokumentációt, melyben felhívja a déli megszállókat is, hogy tegyenek északi szomszédaikhoz hasonlóan és mondjanak le a tömegpusztító fegyverek alkalmazásának mindenkori jogáról, amit 1992-ben a déliek el is fogadtak!

A fentiekből azonban egyértelműen látszik: a béke nem biztosítható koldulásból. Erős önvédelem kell egy támadás ellen, ennek megvalósítása a Szongun-politika. Ennek sikerét mi sem mutatja jobban, hogy senki sem meri megtámadni a népi Korea békeszerető népét! Nézzék csak meg az elvtársak, mennyire tudott ellenállni az amerikai agressziónak Afganisztán vagy Irak. Kim Dzsong Il azonban hihetetlen zsenijénél fogva nem csak a béke legszebb helyévé tette a Koreai NDK-t, de az erős hadsereggel távol tartja az imperializmus vért csaholó kutyáit!

29 komment

Címkék: történelem ellenség elvtársak kedves vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr172125430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dajdi 2010.07.03. 18:43:27

Hát hova tűntek az elvtársak? Csak nem elutaztak a világ legjobb országába, hogy a Kedves Vezető munkájának gyümölcsét személyesen élvezzék?

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.07.03. 20:15:59

Kérlek javítsd ki a "cikkejét" szót "cikkelyére", hiszen mégis csak a Népi Korea Alkotmányáról írsz... és ott nem helyes ilyen hibát véteni. Tiszteletlenség az Alkotmánnyal, ezáltal a Kedves Vezetővel szemben.

Ugye nem akar a Kedves Vezetővel tiszteletlen lenni, Elvtárs...?

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.07.03. 20:19:39

@playingcold: ne aggódjon elvtárs, ügynökeink már a nyomukban vannak. Az imperialistáknak elvette az eszüket a ún. "jólét". Nevessünk együtt rajtuk.

_Toto_ 2010.07.03. 23:49:52

Jó ez a cikk. A napnál is világosabban látszik, hogy míg a szocialista északon a legfőbb érték az ember, addig az elnyomott délen csak a pénz!

Ebből a fundamentális ideológiai különbségből ered a népi Korea felsőbbrendűsége, ami minden téren megmutatkozik.

dajdi 2010.07.03. 23:59:28

@immortalis:
Köszönöm, elvtárs! Megnyugodtam! És magam is jót nevettem a tudatlan imperialista csőcseléken. Már azt sem tudják, mit beszélnek/írnak.

Kedves Vezeto 2010.07.04. 10:54:31

@_Toto_: Kedves Toto Elvtars! Nem csak a penz! Az aljas osztoneiken sem kepesek uralkodni.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.04. 23:01:35

Kérem szépen kicsit nem pont ehhez a poszthoz, de rendkívüli fontosságú a mondanivalóm: ha a reakciós Index egy kicsit is komolyan veszi a VB és a blogok kapcsolatát, akkor a blogok között is lehetne világbajnokot hirdetni, ami ki más lehetne, mint ez itt?

Tehát a kérésem: minden diplomáciai eszközzel el kell érni, hogy az Index ne csak a focisták, hanem a blogok színvonalát is értékelje, és ha mégsem a Csollima győz, akkor egy békés atombomba Uj Péter ronda fejére.

MagyarZizzi (törölt) 2010.07.05. 10:24:24

Bevallom, ebből a szempontból még bele sem gondoltam a béketeremtés fontosságába, de mélyen igaz! Csakis a Kedves Vezetőnek juthatott eszébe ez a zseniális ötlet, hogy a saját félelmük fogjává teszi a támdani készülő imperialistákat. Nem is mernek még csúnyákat se mondani a Nép Koreára, csak a hátunk mögött!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.07.06. 20:48:13

Hova tűntek, elvtársak? Nagy a csend... Gyanúsan nagy. Csak nem szervezkednek?

plb 2010.07.06. 22:56:47

Itt vagyunk! Olvassuk és isszuk az ideológiailag tanultabb elvtársak szavait. Köszönjük, így tovább!

Kedves Vezeto 2010.07.07. 11:56:38

Ezek nem bannak semmit, Elvtarsak! Tudni akarjak a Titkot, barmi aron. Egyszer kuldtek egy furcsa fiut egy volt barati orszagbol, aki ujsagironak mondta magat. Egesz nap sapkat hordott, abban evett es aludt. Eber elvtarsaink eszrevettek, hogy feketezik is. A taskaja tomve volt sapkaval. Nagyon fura ember volt, kedvelte az arvahazat, neha harom elvtars kiserte, nehogy butasagot csinaljon. Igy allunk, Elvtarsak! Be vagyunk keritve!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.07.07. 20:55:44

@Kedves Vezeto: illő tisztelettel kérem a Kedves Vezetőt, mutasson nekünk kiutat az imperialisták álnok csapdájából!

Kedves Vezeto 2010.07.07. 23:37:13

@immortalis: Vak az Elvtars, vagy mi? Ezt a csatat is megnyertuk. Menekulnek mar a kover patkanyok a sullyedo hajorol. Eljen Eszak!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.07.08. 18:42:43

@Kedves Vezeto: Köszönöm az útmutatást, és, hogy nem küldött munkatáborba figyelmetlenségemért! Éljen Észak!

Kedves Vezeto 2010.07.09. 06:48:35

A munkatabor kituntetes, Elvtarsak! Segit megerteni az Eszme lenyeget es megacelozza a testet. Csak el kell olvasni a vendegkonyvbe tavozaskor beirt halas koszontoket.

_Toto_ 2010.07.09. 19:22:38

@Kedves Vezeto: Pontosan!
A munkatábor voltaképpen a magyar építőtáborok hangulatához hasonlítható, ahol nap közben építő munka, érdekes új foglalkozások és szakmák tanulása, este pedig kikapcsolódás, tábortűz-romantika, mozgalmi nóták éneklése társul.

Nem utolsó sorban a tábori élet idejére a teljes, és önmagában világszínvonalú ellátást az állam állja, így a egy munkatábor nem csak kitüntetés és kitűnő testi-lelki edzés, hanem anyagi támogatás is a dolgozó családjának.

Mi ez, ha nem nagylelkűség a Párt részéről?

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.07.09. 20:17:24

Annyira jó, hogy ily szerető Édesanyaként öleli keblére megtévedt gyermekeit a Népi Korea.

plb 2010.07.24. 20:23:57

Elvtársak!
A világbajnokságon bemutatkozó észak-korei csapat dicső játéka óta olvasom a blogot. Máig vissza-vissza tárek, hogy ideológiai tudásomat fényesíthessem.
Látom, a blog már nem él. Pedig a Kedves Vezető gondolati a magyar elvtársak számára is kijelölhetnék a fényes és győzedelmes jövőbe vezető ösvényt.
Valami blogger igazán indíthatna egy dicső Észak-korea blogot.
Éljen soká a Kedves Vezető!

pifti412 · http://www.focimax.com 2010.07.30. 21:21:41

Függetlenség, béke, barátság... szép szavak...

Májking 2010.07.30. 22:20:10

''Megbüntette az észak-koreai focistákat a Kedves Vezető. Az edzőnek kényszermunka, a játékosoknak nyilvános megszégyenítés
Nyilvános megszégyenítésben részesítették az észak-koreai labdarúgó-válogatott játékosait Phenjanban, hazatértük után Dél-Afrikából – írta csütörtökön az olasz La Repubblica napilap a Radio Free Asia jelentésére hivatkozva.

Hat órán át kellett mozdulatlanul állniuk a phenjani Népi Kultúra Palotájában több száz, őket szidalmazó néző előtt. Csak ketten mentesültek a büntetés alól: Jong Tae-Se, aki elsírta magát még az első mérkőzés kezdetekor a himnusz alatt és An Yong-Hak, aki Dél-Afrikából közvetlenül Japánba utazott vissza. Az értesülés szerint Kim Jong-Hung edzőt kényszermunkára ítélték.

Az a bűnük, hogy elárulták a Kedves Vezető, Kim Dzsong Il bizalmát a gyenge világbajnoki szerepléssel. Észak-Korea először viszonylag jó játékkal Brazíliától kapott ki csak 2:1-re, majd – a KNDK-ban is televízión közvetített mérkőzésen – 7:0-s vereséget szenvedtek Portugáliától, végül Elefántcsontparttól 3:0-ra kaptak ki. A La Repubblica cikkében emlékeztet arra, hogy furcsa légkör vette körül az észak-koreai játékosokat Dél-Afrikában: nem nyilatkozhattak, az edzéseiket zárt kapuk mögött tartották, miközben olyan híresztelések kaptak lábra, hogy négyen közülük leléptek. Majd ezután a fordulat: mindnyájan megjelentek a riporterek hada előtt, még nagyobb számú hivatalos kísérő társaságában, közülük néhányan kamerával rögzítették a történéseket.''

Helyes!!!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.07.31. 00:25:50

Na, a fenti hírre akartam reagálni. Még élénken emlékszem, hogy Szom Ki Van et. többször aggódva jegyezte meg a portugál meccs után, hogy minden OK, de elég lett volna, ha hármat szúrnak a portugálok, függetlenül a focitól, meg a játéktól, mert itt más szempont is van. Meg is kapta a magáét, pedig már akkor egyértelmű volt, hogy ez lesz a vége. Mit lehet erre mondani...
(helyes, bazmeg?)

_Toto_ 2010.08.01. 11:41:41

@éjjeli_alkesz: Ez az imperaializmus olajozottan működő hazugsággépezetének terméke az egyetlen igaz utat járó nép ellen, és természetesen nem igaz. Szemen szedett hazugság minden pontja.

smartdrive 2010.08.01. 12:13:08

@éjjeli_alkesz: helyes bizony. a rezsim felfalja a saját építőköveit

Kedves Vezeto 2010.08.01. 14:01:20

Kedves Barataink!
Mi a baj? A labdarugo elvtarsak terdenallva konyorogtek, hogy nyilvanosan kerhessenek bocsanatot Eszak-Korea nepetol. Helyesen, mert a gyalazatos jatekert nem jar dicseret.
Az edzo elvtars, onkentes alapon, taktikai tovabbkepzesen vesz reszt, hogy megertse, hol rontotta el.
Hajra Csollima! Hullamozzatok!

plb 2010.08.01. 15:51:58

Nem kellett egyik focistának sem izgulnia az otthoniakért, a párt figyelt rájuk. Ezzel is a győzelemhez szerették volna segíteni a játékosokat.
A vereség ennek ellenére megtörtént.

Az edző építkezéseken fogja tovább tanulni, hogy a Kedves Vezető intelmeit be kell tartani. Majd munka közben megtanulja, hogy ezek az intelmek csak is azért vannak, hogy az ország, a nép, vagy akár a válogatott minnél jobb eredményeket érjen el.

Észak-Korea népe újra megtapasztalhatta a Kedves Vezető szebb jövőbe mutató utasításait.

Mert legyen az párt, törzs, csoport vagy személy, a Kedves Vezető intelmeit mindenkinek be kell tartania.

Éljen!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.08.01. 22:28:55

A Kedves Vezető így látta helyesnek megbüntetni a visszafogott teljesítményt mutató Csollima tagjait. Nem értem mi a gond, mit nem ért ezen a felforgató imperialista csőcselék. Mindenki tanulhat így a hibákból, játékos, edző, dolgozó és vezető egyaránt, hogy a dzsuce szellemében tovább építse a dicsőséges Népi Koreát...

Éljen a Kedves Vezető, mutasson még sokáig nekünk világosságot az előttünk álló sötét ösvényen legalább oly nagyszerűen, mint dicső elődje tette!
süti beállítások módosítása