Míg a "fejlett nyugaton" ősi babonák vak követésének álcázott konzumfesztiválokat tartottak december 24-én, addig a népi Korea inkább megünnepelte Kim Dzsong Il elvtárs főparancsnokká választásának tizenkilencedik évfordulóját. Ezen jeles alkalomból az Észak Koreai Központi Hírügynökség az alábbi közleményt osztotta meg a világ nyilvánosságával:

"A kilencvenes években az imperialisták -miközben hasznot húztak a néhány, a szocializmus útját feladó ország gondjaiból- fegyvereiket és figyelmüket a népi Koreára irányították, mely nem tért le az útról.

A koreai nép, Kim Dzsong Il nagyszerű vezetésével visszaverte a népi Korea elszigetelésére, elnyomására tett kísérleteket, és megőrizte az ország függetlenségét, mint ahogy megőrizte a szocializmust is a Szongun-politika segítségével. A népi Korea megerősítette pozícióit és megőrizte méltóságát a nemzetközi színtéren is.

A Szongun-alapú irányítás és politika által a szocialista Korea megerősödött katonailag, ezáltal képes volt elhárítani a katonai konfliktust északkelet-ázsiában -beleértve a Koreai-félszigetet is- s megelőzni egy újabb háború kitörését Koreában.

A koreai népnek sikerült rést ütnie az önkényes és egyoldalú nemzetközi politika élet páncélján, komoly problémát okozva ezzel az imperialisták szocializmus-ellenes világuralmi törekvéseinek megvalósításában.

A világ haladói ünneplik Kim Dzsong Il elvtársat, s tisztelik népe függetlenségéért vívott anti-imperialista, amerika-ellenes harcát."


 

Szólj hozzá!

Címkék: blog politika korea észak korea dzsucse kim dzsong il csollima kom szom ol népi korea szongun songun

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr672557850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása