Egyre közeledik a nap, mikor az egész világ megtudja, miért is rajong Észak-Korea progresszív népe és Livorno a Cshonrimáért. Június 15-én éppen a világ egyik legerősebb válogatottja ellen bizonyosodhatnak be Kim-Dzsong Il szavai, melyet a méltán ismert és elismert "A Dzsucse-eszme egy eredeti forradalmi filozófia" című értekezésében fektett le, miszerint az ember mindennek az ura és sorsát egyedül ő maga formálja. Mivel a Fénylő Nap utódja szilárd morális alapokon áll, támogatva a Dzsucse-eszme és a Szongun-politika által, bízvást hihetünk neki. Ezen ideológiai megalapozás után vágjunk is bele válogatottunk bemutatásába:

KAPUSOK

#1 Ri Mjong Guk (Pjongcsang): Guk barátunk mint a keret szinte minden játékosa otthon kergeti a labdát a főváros csapatában és fiatal, 23 éves kora ellenére ő az elsőszámú kapus. 27 válogatott meccsen jutott szóhoz eddig, ebből 15 a vb-kvalifikáció találkozói voltak. Sokat - mint ahogy az összes otthon focizó társáról - nem lehet tudni róla ezen kívül, 188 centis magasságával ideális kapusalkat. A Kedves Vezető arca mosolygós lesz védéseit látva.

 

 

#18 Kim Mjong Gil (Amrokgang): Eddigi tízszeres válogatott, aki második számú kapusként fogja szolgálni a csapatot és nagy eséllyel - mikor már Észak-Korea biztos továbbjutó - a harmadik csoportmeccsen Kim-Dzsong Hun mester pályára is fogja küldeni. 

 

 

 

 

#20 Kim Mjong Von (Amrokgang): A harmadik számú kapus rejtély. Vagy mégsem? No meg ha mindez nem lenne elég, közben kiderült, hogy a jó Kim bizony csatár és csupán az ellenség megtévesztése volt kapusként való nevezése. A reakciós FIFA persze nem értékelte a népi Korea játékosának sokoldalúságát.

 

 

 

VÉDŐK

                       #2 Csa Jong Hjok (Amrokgang): 24 éves, átlagos testfelépítésű védő és biztosan szereti ezt a muzsikát. Egy időre elvesztette Hun mester bizalmát, de sikeres munkájával bizonyított, így azóta már csapatkapitány is volt! Remek középhátvéd aki elől is veszélyes.

 

                      #16 Nam Szong Csol (April 25): A tapasztalt hátvéd 19 vb-selejtezőn szolgálta hazáját, mindennel együtt 32 mérkőzés van a háta mögött, ezeken 1 gólt szerzett, Japán ellen. Ő is viselte már a kapitányi karszalagot, a csapat egyik komoly gerince.

 

                      #13 Pak Csol Jin (Amrokgang): 31 bevetés a hórihorgas Jintől, reszkess Robinho! Megbízható belső védő és mint a csapat legmagasabb tagja, a pontrúgásoknál is veszélyes.

 

                       #14 Pak Nam Csol (Amrokgang): A csapat egyik legfiatalabbja, csupán 21 éves. Tizenkétszeres válogatott, alig nőtt ki a rajzfilmekből. Apjától örökölte a labdarúgás imádatát, 2005-ben már az U17-es világbajnokságon a legjobbak közé tartozott, majd a nagy sikerű 2007-es U20-as bajnokságon is szerepelt. Talán a legtechnikásabb védőnk.

 

                       #3 Ri Dzsun Il (Szobekszu): Nem lehet elmondani a koreai együttesről hogy nem a fiatalságra támaszkodik, Ri is mindössze csak 22 éves. Az egyetlen játékos, aki a kvalifikáció minden egyes mérkőzését az elejétől a végéig a pályán töltötte. Kora ellenére harcedzett, higgadt, mindkét lábával ügyes védő. Kevesek helye annyira biztos a kezdőben mint az övé.

 

#5 Ri Kvang Cson (April 25): Jegyezzük fel Cson igen komoly teljesítményét: 24 éves és 9 éve felnőtt válogatott! 2002-ben bajnok volt az Amrokgang csapatával, de hogy hány meccsen lépett pályára és esetlegesen hány gólt lőtt, azt csak ők tudják.

 

 

 

 

                        #21 Ri Kvang Hjok (Kjonggongop): Újabb fiatalember, 23 évvel, 15 válogatottsággal és egy remek videóval a zsebében. Támadásban is erős, jó védő.

 

A válogatott bemutatását természetesen folytatjuk a középpályásokkal és a támadókkal, az igazi sztárjaink ott jönnek! Addig is egy remek videóval búcsúzunk, mely egy vidám városi életképet mutatt be a Kedves Vezető 65. születésnapja alkalmából:

 

Utólagos információ: Kim Dzsong Hun mester lemondta a Kongói Demokratikus Köztársaság elleni barátságos találkozót, mivel elmondása szerint rengeteg a sérült a keretben és nem akart további kiesőket kockáztatni. Persze mi tudjuk, hogy csak a nyerő kártyákat nem akarja kiteregetni!

5 komment

Címkék: csollima kedves vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr882052485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbszig 2010.06.03. 23:25:15

Nem értem ezt az egész Kim Mjong-Von körüli sztorit! Két évvel ezelőtt, az Eb-n a törökök a sorozatos eltiltások és sérülések miatt úgy megfogyatkoztak, hogy az elődöntő előtt már Terim kapitány a harmadik számú kapusának mezőnybeli bevetését fontolgatta.

sportgeza.hu/futball/2008/eb/kozepcsatar_lehet_a_torok_kapus/

Jó, az egy UEFA-rendezvény volt, és végül nem is került rá sor, de akkor érdekes módon senki sem talált ebben kivetnivalót. Úgyhogy nagyon örülnék neki, ha most valaki tudna mutatni egy hivatalos FIFA-szabálykönyvet, ami alapján ez az ítélet született...

szbszig 2010.06.03. 23:30:28

Hülye blogmotor. Az előbb nem küldte el... Én meg már azt hittem, hogy ez feature, és cenzúra van a kommentelésnél.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.06.03. 23:44:52

@szbszig: Dehogy van cenzúra, éppen itt biztos hogy nincs, nem szabad felülni az imperialista nyugat mocskolódásainak amelyek a Nagy Vezért és fényes politikáját bűnös módon befeketítik.
Engem sem lep meg a reakciós FIFA döntése, az egész világ azt várja hogy elbukjunk, a példád a törökökkel kapcsolatban ezért is nagyon jó. Kutatom is a hivatalos döntést, bár nem lenne meglepő ha az egész csak maszatolás lenne részükről.
Csak annyit mondhatok, amit a népi Korea gyermeke An Jung Hak nyilatkozott: "Meglepetést fogunk okozni!"

Ráday Anti 2010.06.04. 02:57:58

Nagyon érdekes az írás, a foci VB-vel kapcsolatban itt is találtok információt, többek között Dél-Koreáról is.

A labdarúgó világbajnoság blogja cikekkel, írásokkal, beszámolókkal és naprakész hírekkel:

blog.vb2010.info/

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.06.04. 03:03:37

@ Ráday Anti: Köszönjük elvtárs, de déli ellenségeinket hanyagoljuk!
süti beállítások módosítása