Szépen és okkal beszéltünk eddig a Nagy Vezér dicsőséges tetteiről, úgyszintén a Kedves Vezető zsenialitásáról, itt az idő hogy bemutassuk azt az asszonyt, aki nélkül Kim Ir Szen sem foglalkozhatott volna áldozatosan a koreai néppel és maga Kim Dzsong Il sem lenne a világon: Kim Dzsong Szuk volt a legsúlyosabb időkben is a Nagy Vezér hű társa, első felesége és a Kedves Vezető édesanyja.

61 év telt el a csodálatos asszony halála óta, de soha nem felejthetjük el, hogy mennyivel is tartoznak neki a világ progresszívjai, őt, aki ugyanúgy harcolt és küzdött a sárga ördögök ellen, mint akármelyik munkás vagy parasztfiú, soha nem nem feledhetjük! 1917-ben született egy falusi családban és már korán Kínába költöztek családjával a japán megszállás borzalmai elől. 1932-ben csatlakozott a Kim Ir Szen által vezetett Koreai Ifjúsági Kommunista Ligához, 1936-ban lépett be a Koreai Néphadseregbe és a 1937-ben lett tagja a Kommunista Pártnak. Ezek azonban csupán a szürke számok, miért jelent nekünk ennél sokkal többet a vörös asszony?

Mert élete során mindvégig harcosan ösztönözte az embereket, hogy építsenek egy új, fejlődő és szabad országot, ahol érvényesül az emberek és a nemzet önrendelkezési joga, ahol nincs elnyomás és nincs éhínség! Mert végig ott állt a Nagy Vezér mellett a forradalmi Baekdu hegyén és bábáskodott a Dzsucse-eszme születésénél is! Nagyszerű anyja volt a forradalomnak, az országnak és Kim Dzsong Ilnek, akinek 1942-ben adott életet, a gyermeknek, aki nem csak szimbolikusan, de valóban is az ellenállás gyümölcse volt.

Szólhat-e szebben minden dicséretnél az, hogy a déli megszállók is tisztelik és őrzik emlékét? Internetes honlapokon, magazinokban, újságokban szerepel életrajza és fotói, Heoryong városában szobra áll a hős asszonynak. Az egész világ meghajol az ő csodálatos példája alatt: határtalan hűség és odaadás a férje iránt és szakadatlan harc a szabadságért, a felszabadulásért.

Hallhatatlan hőstettei, amelyeket közvetve az egész világ szabadságáért tett, örökre beleégtek a világ haladóinak szívébe és soha nem felejtik!

8 komment

Címkék: történelem kedves vezér kim dzsong szuk

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr112356235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.10.09. 20:02:03

Elvtárs, az érzelmeinkre kívánsz hatni ilyen szép történettel Kedves Vezetőnk édesanyjától?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.09. 20:45:07

@immortalis: Szerintem szív valamit. nem tudom mi lehet, de én is akarok belőle.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.10.10. 14:28:23

@enamel: Visszautasítom a feltételezést. Népi Demokráciánk tagjai és a Dzsuce eszme követői nem élnek tudatmódosító szerekkel, meghagyják azokat a -szerencsére már- hanyatló nyugati társadalmak globalizált, elbutított, saját rabszolgaságukat fel nem ismerő polgárainak.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.10.10. 14:59:37

@immortalis: Elvtárs, örül a szívem mikor ilyen szép, velejéig ortodox meggyőződésű választ olvashatok!
Az érzelmekre akartam hatni, igen! Néha elveszünk a száraz - de mindig dicsőséges - adatok és események halmazában. A kommunista szívnek is kell az elmélyült boldogság és örömködés, Kim Dzsong Szuk pedig tökéletesen alkalmas erre, hiszen ő - ha lehet így mondani - prototípusa a Kommunista Asszonynak. Remélem végig mosolygás és büszkeség kísérte arcodon a poszt olvasását!

drdugo 2010.10.11. 13:58:14

zsenialis a propagandafestmeny. a nagy vezert megingathatatlanul vedelmezo asszony...
volt honnan tanulni a pyongyangi udvari festoknek, a szovjet propagandagepezet is jopar hatasos alkotast termelt ki magabol annak idejen, de a kóreai festok azokon is tultesznek.

ninimimi 2010.10.11. 14:09:55

@_Szom Ki-Van: Köszönöm! Már a nick-neveddel is jókedvre derítettél.
A megemlékezés is tetszett. Csak akkor szorul el vörös szívem, amikor arra gondolok, hogy a minden földi jóban részesülő, mert a Kedves Vezető iránymutatásával dolgozó nép boldogságát és határtalan szabadságát milyen súlyos veszélyek fenyegetik a gonosz Nyugat felől.

MagyarZizzi (törölt) 2010.10.12. 10:49:02

Csodálatos történet volt, az én érzelmeimre sikerült vele hatnod! :-) Mint nő, életem példaképének fogom tekinteni Kim Dzsong Szukot, bár én nem is reménykedhetek egy Kim Ir Szen kaliberű férjben. (És nagyon szégyellem magam a távolmaradásért, a romlott Nyugatnak majdnem sikerült megfertőznie az elmémet, de végül hűségesen visszatértem az Eszméhez.)

Ardarik 2010.11.13. 20:17:04

@MagyarZizzi: Én ha feleséget akarok(ami egyenlőre ráér) Kim Dzsong Szuk kaliberűt szeretnék.
süti beállítások módosítása