Nem keveset beszéltünk már a hazánkat irányító nagy eszmékről és vezetőkről, most itt az ideje hogy az egyszerű embereket is megemlítsük. Minden szocialista társadalom büszkélkedhet hősökkel, akik persze nem a burzsoá értelemben azok, hanem sokkal fontosabb és magasabbrendű értelemben. Ki ne emlékezne Sztahanovra, aki 227 tonna szenet bányászott egy műszak alatt? Pióker Ignácot lehetne feledni, aki 1470%-os országos csúcsot ért el gyors gyalugépénél? Vagy Lei Feng bámulatos példamutatását a kínai ifjúságnak? Ám a szocialista ember sziklaszilárd ideológiai felsőbbrendűségét semmi sem mutatja jobban, mint a nagyszerű Pavlik Morozov példája, aki egyben a kommunizmus vértanúja is.

Ők tehát az egyetemes munkásmozgalom kitűnő példaképei, de mi a helyzet a népi Koreával? Mondanom sem kell, a hősiesség és hűség soha nem tapasztalt foka nyilvánul meg a Nagy Vezér és a Kedves Vezető felé. 1988. március 17-én hadseregünk 17 tagja halt hősi halált, amikor a váratlanul kitört erdőtűzben egy forradalmi jelszavakkal és transzparensekkel feldíszített fát igyekeztek megvédeni a lángoktól. 2004. április 22-én, mikor egy kisebb robbanás következett be a rjongcsoni vasútállomáson, Han Un Suk áldozta fel életét, miközben az épületben maradt Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il képeket próbálta megmenteni a lángok martalékából. Han Dzsong Szuk a két portrét magához szorítva szunnyadt örök álomba.

Megannyi névtelen hőse is van a népi Koreának, kik a japánok elleni felszabadító háborúban estek el, vagy az amerikai agresszorok által kirobbantott, félszigetünket megosztó harcokban. Szemben a hanyatló és dekadens nyugati társadalmakkal, a népi Korea szabad és boldog népe egyre csak előre tör. Ma pedig, kevéssel 20 óra után, a fentiekért és a haladó világért fog győzni csapatunk!

15 komment

Címkék: elvtársak kedves vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr332082707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Toto_ 2010.06.15. 09:15:25

A népi Korea haladó fiai egészen biztosan fényes győzelmet fognak aratni a kizsákmányoló, hedonizmusban fetrengő szambatáncosok felett!

Lesz majd meglepedés este az imperialistáknak, háháááá!
Majd meglátják, hiába próbálták a haladó Korea népét bemocskolni a világ előtt - mert ahogy a napot sem lehet ember fiának eltakarni úgy a Dzsucse eszme és a Kedves Vezető bölcsessége is ellenállhatatlanul sugárzik a világra!

Én már alig várom a pillanatot, hogy élőben nézhessem amint a Vörös Tigrisek legázolják az elkényelmesedett kábítószerező sztárocskákat.

Maqus · http://oposszum.hu 2010.06.15. 09:26:56

Hajrá, Észak-Korea! És természetesen hajrá, Elefántcsontpart!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.15. 09:39:06

Kik azok a brazilok?!
Grat a ketrechez, gondolom a Kedves Vezér kacsintott, mikor szelíd kezét a magasba emelve jelt adott a békegalamboknak, hogy zúgjon az orkán: Hajrá NépiDemokratikusKorea!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.15. 09:56:32

Hát bassza meg a blog.hu az eltűnt kommentemet. Rohadt imperialisták vannak itt is, nemcsak a vébén.

Mindegy, legyen 1000%-os meccs, végre nem 0:0 meg 1:0.

2010.06.15. 10:13:33

Brazília és Portugália a klerikálfasizmus mételyének fennen hirdetői. Holmi "isten"-ről szónokolnak napestig, semmibe véve a dialektikus materializmus igaz-létét és nagyszerűségét. Vakbuzgóságuk, már-már vallási fanatizmusba csap át. Holmi égi tüneményeket képzelegnek maguk elé, sorsuk jobbra fordítását kívánandó, ám a Kedves Vezető országában minderre semmi szükség nincsen. A nép együtt lélegzik a csapattal és a Kedves Vezetővel, munkájuk gyümölcse hamarosan beérni látszik. Az imperializmus álnok próbálkozásai és a vallásos bigott idealizmus hazugságai ellenére győzelmünk nem lehet kétséges.
Előre Népi Korea! :)

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2010.06.15. 10:20:04

Az elnyomottak és összetörtek, élükön Zsanuáriával, hősies túltermelést kívánnak a szinte testvérnépnek!
(Brazília főbloggere mintegy 2 méter távolságban található hozzámvetőlegest, és sokkal nagyobb, mint én, ezért a konkrétabb jókívánságoktól most eltekintek.)

saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2010.06.15. 10:27:25

Remélhetőleg Kassai elvtársat kellőképpen felkészítették az imperialista szimulálások/átverések figyelmen kívül hagyására.
Tudom, aggódásom alaptalan, hiszen a 11 gaz zsogabonitós mellett az igaz eszme 11 jeles képviselője is ott lesz a mi Viktorunk mellett segítségként. Arról nem is beszélve, hogy bármikor kipillanthat az oldalvonalra, Kim Jong Hun mesterre.

vomita (törölt) 2010.06.15. 10:29:36

A VB sport és semmi köze a politikához.
A magyar "aranycsapat" a kommunizmust építő szocialista magyarország imperializmus feletti felsőbbrendüségének volt a bizonyítéka?

Conan a barbar 2010.06.15. 10:44:15

Vajon a brazilok megallnak 5 rugott gol utan? :) Amugy nem akarom en fikazni Eszak-Koreat, csak hat nagyon arcoskodonak tunik a poszt, es nincs mire kemenykedni :D Azert remelem ,nem lesz igazam, es egy szoros es jo, porgos meccs lesz vegre.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.06.15. 10:56:36

@Conan a barbar: Arcoskodásról szó sincs, csupán őszinték vagyunk, mint humanista és szocialista emberek.

Magunk és elnyomott fekete testvéreink továbbjutását remélem.

2010.06.15. 11:32:14

@Vuvuzela: Én magam is támogatom a vuvuzelát. Felháborító, hogy a mocskos imperialisták, akik a harmadik világ kisemmizéséből hízlalják magukat zsírosra, már az elnyomottak kultúráját is fel akarják számolni.

Indítványozom, hogy szolidaritásképpen játékosaink maguk is fújják a vuvuzelát a meccs kezdete előtt!

parrre 2010.06.15. 12:14:46

Ez annyira széééép !!!!!!

2010.06.15. 15:08:05

@Conan a barbar:
Tévedsz. A sport és a politika mindig is összefonódott, hogy ez nyilvánvaló módon, vagy árnyaltabban mutatkozik meg, az nézőpont kérdése.
Viszont a Kedves Vezető népe nem foglalkozik ilyesféle imperialista összeesküvés elméletekkel! Előre Észak!
süti beállítások módosítása