Nehéz bármit is írni elvtársak, nehéz könnyek nélkül, büszkén, férfiasan, kommunistaként felvetni a fejünket egy ilyen eredmény után. Mindannyian bíztunk abban, hogy minimum megismétlik fiaink a brazilok elleni remek játékot, nem éreztük lehetetlennek azt sem, hogy egy döntetlent, sőt, győzelmet is elérünk a salazaristák ellen. Mindez azonban nem sikerülhetett és el kell ismernünk: csak egy csapat volt a pályán.

Igaz erődemonstrációt tartottak a portugálok és mikor látták, hogy a harmadik, negyedik gól után fejben egy kicsit feladták labdarúgóink, nem átallottak annyi gólt rúgni, amennyit csak tudtak. Mert sajnos bekövetkezett az, amit soha nem gondoltunk volna: fejben, mentálisan ekkor már nem voltak ott focistáink. Futottak persze, erőlködtek, próbálkoztak de mindenki láthatta, szívesebben lennének már az öltözőben, még inkább otthon, a megszokott vörös falak között, ahol persze a Kedves Vezető várja őket.

Természetesen fiainkra nem vár semmilyen retorzió. 44 év után először mérettették meg magukat a világ legnagyobb sporteseményén és még egy meccsük vissza is van, ahol valamennyire lemoshatják magukról az előző mérkőzés eredményét. Kis optimizmussal mondhatjuk: a harmadik hely korántsem elképzelhetetlen!

13 komment

Címkék: csoportmeccsek elvtársak csollima kedves vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr992104272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Park Ban Dug 2010.06.23. 18:52:56

Utolsó mérkőzésünkre megpróbáltam magyarra átültetni egy régi csollima-indulót (helyenként anakronisztikus):

Egy nagy fasz
egy nagy fasz
egy nagy faszekéren érkeztünk

Lógeci
lógeci
lóg-e címerünk a stadion fölött?

Kőpicsa
kőpicsa
köpi csapatunk a nagy-nagy gólokat

Kúrtalak
kúrtalak
kurta lakásunkba majd hazatérünk!!!

saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2010.06.23. 18:56:41

@Park Ban Dug: Elvtárs! Ez igen. Ez munka volt. Ez van, ha az ember fia eleve 300%-ot vár el saját magától is.

2010.06.23. 19:20:48

A portugálok megalázták csapatunkat, ez van. Csapjunk oda keményen az Elefántoknak! Ne hagyjuk ezeket a szabálytalanság-specialistákat gólt rúgni!
Előre, Észak!

Franzi 2010.06.23. 19:59:24

"...erőlködtek, próbálkoztak..."

ja, mint a az igazi életben is csak erőlködnek és próbálkoznak a kommunizmus építésével.

David VasVilla 2010.06.23. 23:43:47

@Park Ban Dug: Könnyek szöktek szemembe, Elvtárs, midőn felidézted ezt a már-már elfeledett, legnagyobb kommunista őseink által ránk hagyományozott verset. Magyarra átültetve pedig nem veszett ki belőle eredeti népi jelentése, a sorok közt megbúvó és lelkünk mélyéig ható hangulata. Csodás! Maxi riszpekt!

MagyarZizzi (törölt) 2010.06.24. 10:28:16

Szégyen-gyalázat, de én csak most találtam meg ezt a blogot, lehet, hogy a gonosz imperialisták eldugták előlem. Mindenesetre engedjék meg az elvtársak, hogy kifejezzem elismerésemet fiaink gyönyörű játéka iránt, és biztosítsam őket a támogatásomról a továbbiakban is. Egyébként meg külön megbecsülésem mindenkinek, aki a hozzászólókhoz hasonlóan szépen beszél a kommunizmus valódi nyelvén, és itt szeretném kiemelni Park Ban Dug elvtárs magasröptű költészetét...

_Toto_ 2010.06.24. 13:07:31

Kedves elvtársak, egyetértve a cikk írójával rendkívül nehéz kommunista emberhez méltó módon feldolgozni, és kezelni a történteket.
Hiszen nemes eszménk győzelemre győzelmet halmoz, az őt befogadó országokra addig nem tapasztalt virágzást és szellemi szabadságot hoz. Nehéz tehát nekünk elképzelni bármit is, amit a mi utunkat járó elvtársaink tesznek, hogy elbukhat.
Nehéz belátni és elismerni, hogy a Salazar-örökséggel küszködő elnyomott portugálok néptől harácsolt pénzein tápolt sztárocskák súlyos vereséget mérteék a haladó tábor játékosaira, és ezen belül is a szeretett mi fiainkra, a tigriseinkre, a Kedves Vezető gyermekeire, akikre mindig büszkén és dagadó kebellel gondoltunk.

De elvtársak azt is látni kell, hogy önmagában bizony nem elég kommunistának lenni. Már látom sokak felhördülését, d megerősítem - ez önmagában kevés.
Nem elég csak a szocialista fejlődés útját járni, teljes szívvel és odaadással vívni az osztályharcot. A kommunizmus bizony, ha tetszik, olyan mint egy ház. Nehéz, verítékes munka az építése, nagy gyönyörűségünk telik az alkotásában - de a kommunizmus nem csak szívvel, lélekkel és erővel, hanem bizony ésszel is kell, hogy épüljön.

Fiaink erőnléte hibátlan volt, a hozzáállásuk, sportszerűségük makulátlan, vörös szívük teljesen a célért dobogott - mégis a salazari fasiszták még pénzéhes egoista lelkük mellett is most bizony fejben jobban felépítették a játékot. Hideg szívvel, szemükben dollárjelekkel csillogva, de fejben jobban felépítettek voltak.

A tanulság számomra elvtársak Lenin szavaival megfogalmazva: tanulni, tanulni, tanulni!

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.06.24. 13:19:16

@_Toto_: Elvtárs, ugye nem agitálsz most?
Az, hogy a kommunizmus ne lenne elég, már önmagában merész gondolat, de tudjuk be az eredmény felett érzett határtalan szomorúságodnak. Viszont az a mondat, melyben bujtatottan az egyházra utalsz már nehezen magyarázható ezzel.
"A kommunizmus bizony, ha tetszik, olyan mint egy ház."
Mégis hogy értsük ezt???

Kedves Vezeto 2010.06.24. 17:29:31

Hat meg mindig nem latjak az Elvtarsak, hogy ARULAS tortent ? Mely fajdalmunkat csillapitsa C. Ronaldo elvtars merkozes utan hozzam kuldott sportszeru szavai: A mosolyodat el kellene ultetnem, ha neked elfogyna, nekem teremjen...

Krysyy77 2010.06.24. 21:42:43

Elvtársak, lököttek vagytok xD
Döntsétek el: Akasztatok, vagy csak politikai fogoly leszek:
Én szurkoltam, nem csak a népi Korea fiainak, hanem az általatok imperialistáknak titulált Dél-Koreaiaknak, és a Japánoknak is. Tehát Ázsiának szurkolok/tam. Tehát, drága elvtársak, ítélkezzenek felettem.

David VasVilla 2010.06.24. 23:57:46

@Krysyy77: Ítélet: 8 év kötél! Vagy a Vörös Napfény Himnusza Szentély átnevelőtáborban 24órás rizshántolás baseball kesztyűben, miközben Best of Bangó Margit feat. Jimmy slágerei mennek 12 órában. Ezek után pedig már sokkal könnyebben fogadod magadba további 12 órán át hallva népi buzdító indulós aláfestéssel a Kedves Vezetőnk bölcsesség fényétől ragyogó szavait!
Jómagam miután leadtam a jelentést rólad titkosszolgálatunknak, elkántálok most még egy munkásindulót és leheveredek vaspriccsemre.

Krysyy77 2010.06.25. 14:02:54

@David VasVilla: Lehet választani? Inkább a kötél...
süti beállítások módosítása