Szom Ki-Van Elvtárs remek posztjában rávilágított, hogy a kínai elvtársak nem feltétlenül olyan megbízhatóak, mint azt mi gondolnánk. Reméljük, hogy a kínai -remélhetőleg valóban- elvtársak azért megejtettek egy bocsánatkérést.

"Kim Jong Il  csütörtökön találkozott a Kínai Népköztársaság képviseletében Koreában tartózkodó Dai Bingguo-val.

A tárgyaláson jelen volt még Zhang Zhijun kínai külügyminiszer-helyettes elvtárs is, Liu Hongcaiu, Kína koreai nagykövete, Ai Ping elvtárs a Kínai Kommunista Párt külügyekért felelős megbízottja, valamint a kínai kormányzat koreai-félszigeti ügyekért felelős elvtársa, Wu Dawei.


Kim Jong Il és Dai Bingguo elvtárs

A tárgyaláson érintettek jelentős számú -a közös érdekek mentén vállalható- témát, valamint kifejezték abbéli szándékukat, hogy tovább erősítik a két ország baráti együttműködését.

Dai Bingguo tolmácsolta Hu Jintao elvtárs szívélyes üdvözletét, majd egy személyes ajándékot nyújtott át a Kedves Vezetőnek.

A közvetlen hangulatú megbeszélés végén Kim Jong Il köszönetét fejezte ki a kínai elvtársak látogatásáért, s arra kérte Dai Bingguo-t, hogy adja át jókívánságait Hu Jintao elvtársnak.
"

Csak remélni merem, hogy a kínai elvtársak is belátják végre, felesleges izmozni az egyre erősödő Koreai Népi Demokratikus Köztársasággal, s inkább szorosabbra, intenzívebbre fonjánk népeink együttműködésének és barátságának fonalát.

4 komment

Címkék: kína korea külpolitika kim dzsong il kom szom ol dprk

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr702506075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.12.10. 10:42:47

Én is bízom még a kínai elvtársakban, bízni akarok, bár az az út, amin egy jó ideje járnak, minden, csak nem bizalmat keltő... A baráti látogatás ténye viszont mutatja tiszta szándékát a Kínai Kommunista Párt balszárnyának.

MagyarZizzi (törölt) 2010.12.10. 11:30:46

Az utolsó híradások a Népi Korea és Kína kapcsolatáról elszomorítóak voltak, de reméljük, ez a látogatás egy új, teljesebb és a kommunizmus eszméjét szem előtt tartó együttműködés kezdete lesz. Kom Szom-Ol elvtárs pedig méltán tarthat igényt a magyar elvtársak megbecsülésére, mivel szorgalmával legalább 200%-al túlteljesítette a blog eddigi normáját. A kedves vezető szolgálatában minden napra új posztot!

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2010.12.10. 12:00:45

Elvtársak, azért ne altassa el gyanakvásunkat a kínaiak barátságosnak ható viselkedése. Éberség, figyelem, fegyelem!

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2010.12.10. 12:05:59

És persze szerénység, ahogy erre egy remek magyar elvtárs rávilágít!
www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI
süti beállítások módosítása