Dzsong Tae Sze egész pályafutását és életét Japánban töltötte, édesanyja volt az, akinek hatására felfedezte magában az észak-koreai érzelmeket és büszke szívvel csatlakozott a Kedves Vezető népéhez. Mint elkötelezett kommunista ember, a tanulást sem hanyagolta el és nem sokkal 2005-ben kezdte meg tanulmányait a Koreai Egyetemen, ahol azóta diplomát is szerzett. Mivel édesapja technikailag a déli megszállók "országának" állampolgára, ezért debütálásához észak-koreai útlevelet kellett szereznie, ám miután ez megtörtént, semmi akadálya nem maradt hogy 2007. június 9-én átessen a tűzkeresztségen.

Nem akármilyen meccsen lépett először pályára a válogatottban, hiszen Mongólia ellen 5 perc alatt mesterhármast szerzett, majd a második félidőben a negyedik gólját is megszerezte, két nappal később pedig Makaó játékosai számolhattak tőle újabb 4 gólt! Ám ez még semmi sem volt a későbbiekhez képest: 2008-ban döntetlent érő találatot lőtt a japánok kapujába, majd a déli megszállókat is góllal szomorította! Tae Sze, mely a japán imperialisták undorító nyelvén azt jelenti, "Nagy Világ", igazán rászolgált a nevére és nem véletlenül gondolják sokan, hogy nem csak a népi Korea, de az egész vb egyik legnagyobb egyénisége lehet.

"Szeretném magam nagyon komoly, nyugati klubban is kipróbálni és azt hiszem célom eléréséhez remek alkalom a vb. Nehéz csoportban vagyunk, de mindannyian hiszünk a győzelemben, képesek vagyunk akár mindhárom ellenfelünket móresre tanítani! 44 éve szintén játszottunk Portugáliával és bár sokat változott a foci, de készek vagyunk arra, hogy újabb meglepetéseket okozzunk!"

Szólj hozzá!

Címkék: csoportmeccsek elvtársak csollima kedves vezér jong te sze

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr512071282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása