Kis éjjeli kikapcsolódásként ideje szemezgetni a népi Korea kultúrájából, hiszen ugyan ideológiával él az ember, de nem csak mereven. Nézzünk pár tanulságos, az igazi és jó társadalmi életet megmutató videót a legfantasztikusabb országból!

Gyakori hazugsága a nyugati, métellyel teli médiának, hogy a demokratikus népi Koreában a vallásokat és a vallási vezetőket elnyomják. Nem is létezhetne ennél nagyobb ferdítés! Természetesen a Nagy Vezér nyomdokain haladva teljesen szekularizált az állam, bőven jobb e tekintetben, mint bármelyik európai "demokratikus" ország, de a felekezetek békében és nyugalomban működhetnek. A következő kis videó Korea egy mindenki által kedvelt vallási tanítójáról mutat megható képeket.

 

 

A következő kis összeállításnak nem is lehetne jobb és hangzatosabb címe, mint a "Korea erős és nem tűri a packázást!". Az első felében a nagyszerű Néphadsereg bámulatos fegyverarzenálja kerül bemutatásra, a második részben pedig a rettegve és ajak remegve összegyűlt politikusokat, a gonosz tengelyének diplomatáit láthatjuk, ahogy rettegve és reménykedve tárgyalnak a békéről és a biztonságról. Szegény megtévesztett imperialisták: nem tudják, hogy nincs mitől félniük egy olyan világban, amit a Kedves Vezető felügyel bölcs és okos tekintetével!

 

Létezhet annál nagyobb és értékesebb, megindítóbb és valódibb, a népből, az emberek lelkéből érkező művészet, mint amit a Szongun-politika megvalósítói és működtetői, a Koreai Néphadsereg ad elő? Hallottatok már szebbet ennél a gyönyörű katonai, ám ezzel együtt is érzékeny darabnál? Köszönjük elvtársak, köszönjük!

 

Végül pedig egy kis mese, amely nem csak a szemnek kedves, hagyományos és szépséges kidolgozottságával, de ideológiai tartamával is kiemelkedik mindenféle amerikai szemét közül. A munkás kismadár és a paraszt teknős összefog, hogy az őket állandó terrorban tartó sast legyőzzék és ezzel a további megaláztatásoktól megmeneküljenek. Egyúttal meg is mutatja a mese vége az élet valódi nagy nehézségét: ahhoz, hogy jót tegyünk másokkal és magunkkal, bizony néha erélyesnek és kegyetlennek is kell lenni, mert ez a későbbi nemzedékek javát szolgálja. Elvtársak, ha Walt Disney a népi Koreában születik, ma ő lenne a rajzfilmek Eizensteinje! Ám probléma nincs, mert ez a gyöngyszem magáért beszél, fenomenális!



3 komment

Címkék: propaganda kedves vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr152250973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarZizzi (törölt) 2010.08.27. 11:07:52

Köszönjük ezt a szívet melengető kis összeállítást! (Ha lesz időm, megkeresem a Kedves Vezető gyermekkoráról szóló meséket, és belinkelem nektek, hogy ti is lássátok, milyen mély tanulságokon nevelődik a Népi Korea ifjúsága.)Mellesleg életemben most lettem először "első", de inkább nem dicsekszem vele, nem illik ilyesmivel rombolni a belső morált...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.08.27. 14:16:28

@MagyarZizzi: Mivel nagyszerű rendszerünkben egyenlőség honol, így számomra kissé kiábrándító, ha valaki elsőségével kérkedik, hisz' mindannyian együtt harcolunk a frontvonalban, vállt vállnak vetve a hazug és arrogáns imperialisták ellen, a legnagyszerűbb ember, a Kedves Vezető irányításával.

Kérem gyakoroljon szerénységet elvtárs, ahogyan azt Bástya elvtárs is tette: www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

_Toto_ 2010.08.28. 16:00:35

Köszönjük elvtársak ezt a nagyszerű videót.
Most már mindenki láthatja a saját szemével, mekkora aljas hazugságokat kohol a nyugati médiagépezet, miközben 60 éve azon igyekszik, hogy megfojtsa a demokratikus, független északot!
süti beállítások módosítása