Az előző posztban is említett nagyszerű évforduló remek alkalmat kínált a szorgalmas koreai polgároknak, hogy táncmulatságokat tartsanak a Kedves Vezető tiszteletére keresztül-kasul a népi Koreában. Következzék egy rövid beszámoló a jókedvű, vidám mulatságokról:

"Táncmulatságokat tartottak a diákok és a fiatalok Phenjan-ban és több városban, a népi Korea összes tartományában pénteken. (ti. dec. 24., Kom Szom-Ol) Azért gyűltek össze, hogy megünnepeljék a Kim Dzsong Il elvtársat, mint a Koreai Néphadsereg főparancsnokát, valamint megemlékezzenek a nagyszerű Kim Dzsong Szuk születésének kilencvenharmadik évfordulójáról.

Miközben a "Kérünk, fogadd hódolatunk" című dal tisztán s fényesen csengő hangjai messze szálltak, a fiatalok boldog táncokat adtak elő, ezzel is kifejezvén hálájukat Kim Dzsong Szuk előtt, aki a Koreai Néphadsereget ellenállhatatlan forradalmi erővé szervezte.

Csodálatos táncokat mutattak be a "A Tuman viszi emlékeim" valamint "Csatadal az erdőben" című dalokra, mely előadások felidézték Kim Dzsong Szuk dicsőséges emlékét.

Ezek a táncmulatságok a napnál fényesebben bizonyítják a büszke és bátor koreai ifjúság elszántságát, hogy megvédjék Kim Dzsong Il-t, és biztos alapot nyújtsanak a Dzsucse-eszmének!"

12 komment

Címkék: észak korea kim dzsong il kim dzsong szuk kom szom ol dprk népi korea

A bejegyzés trackback címe:

https://csollima.blog.hu/api/trackback/id/tr622557937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarZizzi (törölt) 2011.01.04. 11:10:27

Eszmei különbségek ide vagy oda, azt még a hanyatló Nyugatnak is el kell ismernie, hogy a koreai táncosok tudnak valamit. (De úgy emlékszem, ezt a műkorcsolyás posztnál már mondtam.) Ami ebben az előadásban technikailag mégis hiányzott, azt bőven pótolta a lelkesedés és a Kim Dzsong Szuk iránt érzett szeretet.

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2011.01.04. 17:45:23

Vitathatatlan a népi Korea lányainak tánctudása, de ez egyben el is várható, hogy Kim Dzsong Il és Szuk éltetésére egy igen nívós műsorral készüljenek. Azt hiszem ismét sikerült bizonyítania a Népi Koreának szeretett vezérükbe vetett hitüket, tiszteletüket, hisz ilyen szép táncot csak az érdemel akit szeretnek. "Éljen a Népi Korea, éljen a Dzsucse"

Kapcsolódó viccem is van:

Népi Koreai rádió reggeli adása:
- Jó reggelt elvtársak! Kim Dzsong Il elvtárs felkelt, keljetek fel hát ti is elvtársak!
- Elvtársak, Kim Dzsong Il elvtárs reggeli tornázik, tornázzatok hát ti is!
- Elvtársak, Kim Dzsong Il elvtárs mosakszik, hát mosakodjatok ti is!
- Kim Dzsong Il elvtárs reggelizik, addig zenét sugárzunk az elvtársaknak...

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2011.01.04. 19:26:21

Igazán megható, ahogy MagyarZiZZi és Áldottgyermek elvtársak őszinte szeretete és tisztelete árad a Kedves Vezető felé. Az ilyen pillanatokért éri meg a magasba tartani a Dzsucse zászlaját!

(@áldottgyermek: ízléstelen tréfáját természetesen ignorálom. A háromnapos ideológiai képzésre (level1) szóló meghívóját a phenjan-i elvtársak most küldték ki.

Amint hallom magának nem ez az első ügye. Fiatalember, szedje össze magát!)

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2011.01.04. 19:49:05

:-) Nem is volt ízléstelen, és tényleg van rutinom, de attól tartok több kedves Magyar elvtársnak is lesz hamarosan.

bréking nyúz: most hallom hogy Irán szétküldött valami atommeghívót és majd az első atom kísérletét észak Koreával közösen szeretné megejteni.

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2011.01.04. 19:54:56

@áldottgyermek: sajnos néha az embernek -még ha mégoly nagy és bölcs is, mint a mi Kedves Vezetőnk- néha alkut kell kötni népe boldogulásának érdekében olyan államokkal is, melyek politikája nem mindenben elfogadható egy progresszív gondolkodó számára.

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2011.01.05. 18:55:37

Ahogy az imperialisták és a tőke játékában, nevezetesen a forma1-ben szokta volt mondani egy kitűnő Magyar elvtárs , hová tűnt démonhill, úgy sejlik most fel bennem egy alak innen a csollima blogról. Hová tűnt _Szom Ki-Van elvtárs, minden idők legkiválóbb dzsucse harcosa?

Utolsó post itt:

Kína is ellenünk fordul?!
2010.11.30. 22:10 _Szom Ki-Van

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.01.09. 02:08:34

@áldottgyermek: Én úgy tudom, bár rég beszéltünk, hogy hamarosan visszatér, titkos, ám párthű teendők tartják távol. Tartsunk ki mind!

zum trucc 2011.02.01. 11:29:57

Mit keres az a dél-koreai zászló a sarokban?
szerintem ez nem virtigli komcsi tányec.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2011.02.14. 12:26:51

Sajnálattal tapasztalom, hogy nagyon kevés hírt olvashatunk észak-koreai elvtársaink életéről. Talán ennyire nem történik ott semmi? Nem hinném.

Elvtársi üdvözlettel,

Bástya et.
s.k.

MagyarZizzi (törölt) 2011.02.21. 11:02:08

@bástya:
Igen, már én is kezdem hiányolni a híreket a csodálatos Észak-Koreából. Én itt kitartok, lesem a blogot áhítozva az igazságra, és semmi. Így nem csoda, ha meginog az elvtársi hűség!

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2011.02.21. 11:16:04

@MagyarZizzi: Akkor maradok magamra a blogommal. Oda is lehet jönni, bár az csak magyar vonatkozású. :)

Kom Szom-Ol · http://csollima.blog.hu 2011.02.21. 16:49:55

@MagyarZizzi: Elvtársnő! Kérem, ne inogjon meg bizalma. A héten már ismét új poszttal, posztokkal jelentkezem.

Az elmúlt két hónapban a kapitalisták-imperialisták elraboltak, kizsákmányoltak... Nem is folytatom, szörnyű történet.

De a Dzsucse eszme él, és virul kis hazánkban.

Remélem Szom Ki Van et. is visszatér nemsokára.
süti beállítások módosítása