Boldog 102-t!

2013.01.02. 16:39 Kom Szom-Ol

Mi magunk is megünnepeltük az új évet -természetesen a Dzsucse időszámítása szerint. Fogadjanak az elvtársak egy rövid összefoglalót a Népi Korea újévi ünnepségeiről:

5 komment

Címkék: 42 újév dzsucse 2013 csollima 102 kom szom ol dprk népi korea songun

Visszatérő olvasóink, elvtársaink tudják, hogy mily fontos egy közösség, ország, nép vezetőinek helyes megválasztása, mint ahogyan az a Népi Koreában is történik. Mi itt ebben a virágzó népi demokráciában megbecsüljük elődeinket, szüleinket, és ezért is tartjuk helyesnek, hogy atyáról-fiúra száll népünk vezetésének bizonyára sokszor nehéz, de lélekemelő feladata.

11 komment

Címkék: blog politika kdnp propaganda kalocsa elvtársak csollima filvig géza kom szom ol

...hogy népünk Kedves Vezetője, a Nagy Vezér gyermeke, a Bölcs Elvtárs édesapja egy éve nincs velünk. Pártunk és népünk, valamint a világ békeszerető közössége gyászolja őt, kinek irányítása alatt a Népi Korea egy valódi progresszív állammá vált.

Elvtársak! Tartsuk magasra együtt a Dzsucse fáklyáját, őrizzük szívünkben elhunyt elvtársaink emlékét, hogy a Kedves Vezető és a Nagy Vezér büszkén tekinthessen le ránk!

Szólj hozzá!

Címkék: blog dzsucse kim dzsong il elvtársak kim ir szen csollima kom szom ol dprk népi korea

Az Észak Koreai Hírügynökség, valamint az imperialista kézben tartott külföldi sajtó is beszámolt róla: vezetőink és népünk nagyobb büszkeségére végre sikeresen sikerült pályára állítanunk a természetesen totálisan békés, polgári célokat szolgáló műholdunkat. Az előzetes nehézségeket leküzdvén végre az űrből is sugározhatjuk a Népi Korea dicsőségét, nagyszerűségét. Fogadják szeretettel az imperialista újdondászok képes beszámolóját az eseményről:

2 komment

Címkék: blog dzsucse rakéta műhold kim dzsong il kim dzsong un csollima népi korea szongun songun

A totálisan békés célú polgári műholdunkat az űrbe juttatni szándékozó rakéta kilövését úgy néz ki, elhalasztották az ezen a csodálatos technikai kihíváson dolgozó mérnök elvtársak. Információim szerint a rakéta 1-es fokozatának üzemanyag-ellátásával akadtak problémák. Az úgynevezett "kilövési ablak"-ot tovább, december 29-ig tartják nyitva a szakemberek, eddig a dátumig lehet "könnyen" pályára állítani a műholdat. Elvtársak, ki-ki erejéhez és lehetőségéhez mérten segítse népünk mérnökeit! Mindenki erejéhez, tudásához képest adja a legjavát!

Én most kimegyek az udvarra, és megnézem, hogy állnak az mérnök elvtársak a rakétajavítással...

Szólj hozzá!

Címkék: blog tudomány korea észak korea dzsucse csollima kom szom ol dprk szongun

Gangnam Style

2012.12.07. 05:42 Kom Szom-Ol

Következzen egy dal, mely természetesen nem a szöuli aranyifjak életéről szól, hanem Kim Dzsong Szuk elvtársnő méltó örököseiről, "Gangnam asszonyai" címmel. Kellemes zenehallgatást kívánok önöknek, Elvtársak!Szólj hozzá!

Címkék: blog dzsucse propaganda csollima kim dzsong szuk szongun songun

Az imperialista sajtóban megjelent állításokkal szemben a Népi Koreában igenis kiváló az egészségügyi ellátás, s a párt gondját viseli fogyatékkal élő honfitársainak is, mi valóban "senkit nem hagyunk az út szélén", ellentétben a kapitalizmus egészségügyi ellátórendszereivel szemben, melynek szinte csak vesztesei vannak.

A Fogyatékkal Élők Világnapját mi magunk is megünnepeltük. A Diákok Palotájában megrendezett jeles eseményen  fogyatékkal élő valamint egészséges polgár-és párttársainkon kívül képviseltette magát a Népegészségügyi Minisztérium legfőbb vezetője, Choe Chang Sik elvtárs is. Kérem, fogadják szeretettel a KCNA beszámolóját a rendezvényről.

2 komment

Címkék: blog korea egészségügy észak korea csollima népi korea

Sajnálatos módon sokáig nélkülözni kellett a magyar elvtársaknak a Csollima blogot. Sok minden történt az elmúlt időszakban a Népi Koreában...sajnos elveszítettük Kedves Vezetőnket, Kim Dzsong-Il elvtársat...ne várják tőlem, hogy szavakba és karakterekbe tudjam önteni a fájdalmat, melyet érzek, s melyben reményeim szerint magyar elvtársaink is osztoznak.

Szólj hozzá!

Címkék: blog dzsucse propaganda elvtársak kim dzsong un csollima népi korea szongun songun

Hadgyakorlat

2012.04.25. 18:55 Kom Szom-Ol

A Koreai Néphadsereg  Parancsnoksága hétfőn kiadott közleménye szerint népünk fegyveres erői hamarosan farkasszemet nézhetnek a Lee Myung Bak-féle áruló déli csapatokkal.

A Paektu-hegy árnyékában állomásozó Koreai Népi Belbiztonsági Erők parancsot kaptak, hogy fokozódó intenzitással, és nem lankadó lelkesedéssel gyakorlatozzanak: itt az idő, hogy elsöpörjük az árulókat!

A "Kaszaboljátok le Lee Myung Bak patkányhordáját az utolsó szálig!" csatakiáltást követően gépfegyverekkel és automata puskákkal lőttek a Lee-féle patkányhordát jelképező célpontokra!

Kim Chang Il főparancsnok elmondta:

"Megkönnyebbülve értesültünk a parancsról. Egyértelmű jelzés volt a provokátoroknak: tetteik nem maradnak bosszú nélkül."

A Belbiztonsági Erők Speciális Csapatai könnyedén, egy szempillantás alatt fogják elsöpörni Myung Bak-ot és patkányait!

16 komment

Címkék: blog korea észak korea hadgyakorlat csollima dprk szongun songun lee myung bak kim chang il

Kim Dzsong Un -a Koreai Munkáspárt főtitkára valamint a Népi Korea Nemzeti Védelmi Bizottságának első titkára- külföldi pártvezetők gratulációját fogadta április 13. és 16. között.

Több meghatározó politikus mellett Renato Ravello, a Brazil Kommunista Párt elnöke és annak nemzetközi főtitkára, Ricardo Alemao Abreu; Prakash Karat, az Indiai Kommunista Párt Központi Bizottságának elnöke, valamint Pierre Ngolo, a Kongói Munkapárt főtitkára fejezte ki jókívánságát a Népi Korea nagyszerű új vezetőjének.
Az üzenetekben hangsúlyozták: Kim Dzsong Un főtitkárrá választása, valamint a Nemzeti Védelmi Bizottsági első titkársági kinevezése olyan politikai esemény, mely jól demonstrálja a Népi Korea elkötelezettségét a Dzsucse és a Szongun politikája, szellemisége mellett.

A külföldi pártvezetők sok sikert kívántak Kim Dzsong Un-nak népe vezetésében, s megerősítették barátságukat valamint szolidaritásukat országaink között.

Szólj hozzá!

Címkék: külpol dzsucse kim dzsong un csollima szongun songun

Napjaink problémáinak jelentős részét - amelyet a magyar illegalitásban is kérlelhetetlenül megtapasztal az elvtársi kör - a kapitalista világ pénzügyi helyzete és annak totális, helyrehozhatatlan romlása okozza. Immár bizonyos: a marxi tétel, mely az iparilag legfejlettebb államok proletariátusának lázadását tette időpontilag az első helyre, lassan bekövetkezik. Az imperialista népbutítás mind társadalmilag, mind gazdaságilag megbukott. És mikor az első jelzőtüzek felvillannak a glóbuszon, a népi Korea és a vezérlő Dzsucse-eszme ott lesz, hogy irányítsa és barátként fogadja a magukhoz térő embereket, akik mint romlott és bűzölgő szemfedelet fogják magukról ledobni a tőkések salakkal plántált rabláncát.

És most mégis a legnagyobb probléma Magyarországon az új, népnyúzó adók kivetése, az újbóli, lassan megszokott hazugságokba való teljes belenyugvás. Mindenki számára tudott tény: a népi Korea progresszív rendszere bevezetésekor deklarálta, hogy nem hisz az adókban, így tehát akkor és azóta sem, az egy és igaz Korea nem ismeri azokat! Komoly, megdöbbentő és sokszor felhívásra késztető tény, mert sokan szeretik ezt elferdíteni. A különbség pedig szemmel látható: itt a tőkések dőzsölése teszi szükségessé a munkások megsarcolását, a népi Koreában pedig minden alanyi jogon jár. Iskoláztatás, egészségügy, szociális ellátások. Emitt ezzel próbálnak mindent még mélyebbre ásni, amott pedig a tények magukért beszélnek. Kell mindehhez több magyarázat?

Reggeli sietős gondolatainkat végül a Rodung Szinmun tegnapi, külpolitikai rovatának pár mondatával zárnánk:

Önök, magyar elvtársak, igyekezzenek kitartani, és fejükben őrizni a tényt: a Vezérlő Nap Önöket is figyelemmel tartja! Az újabb és újabb adók csak távol tartják országukat a népi Korea progresszív útjától. Hallgassanak ránk! Még nem késő visszakozni, és ennek következményeként egy erős és stabil lépést tenni a mi magas és irigyelt életszínvonalunk felé!

Szólj hozzá!

Tudják, különösen nehéz ennyi idő után újra Önök elé állni, de ami kötelességünk, azt kérdés nélkül kell megtenni. Nem hanyag mulasztásból adódóan nem jelentkeztünk, avagy tiltás miatt. Nem volt lehetőségünk folytatni a kommunikációt, részint a kül-, részint a belpolitikai fonákságok miatt. Ami viszont mostanra biztossá vált: újra igyekszünk felvenni a fonalat. Szomorú események történtek a Népi Koreában, erről is beszélnünk kell majd, elsődlegesen viszont kérem Önöket, számoljanak be élményeikről, tapasztalataikról: hogyan viselték azt, hogy egészében véve semmilyen hiteles információt nem nyerhetnek a Népi Koreáról? Mertek arra gondolni, hogy ez még változhat, és újra lesz reményünk mindenkori generalisszimuszunk tanításait feldolgozni?

Önökre vagyok ezúttal kíváncsi. 100 éve mutatjuk magas fáklyaként az egész világ előtt a progresszív jövőt. Ugye ezúttal is velünk tartanak?

9 komment

Címkék: blog propaganda

11 komment

Az előző posztban is említett nagyszerű évforduló remek alkalmat kínált a szorgalmas koreai polgároknak, hogy táncmulatságokat tartsanak a Kedves Vezető tiszteletére keresztül-kasul a népi Koreában. Következzék egy rövid beszámoló a jókedvű, vidám mulatságokról:

"Táncmulatságokat tartottak a diákok és a fiatalok Phenjan-ban és több városban, a népi Korea összes tartományában pénteken. (ti. dec. 24., Kom Szom-Ol) Azért gyűltek össze, hogy megünnepeljék a Kim Dzsong Il elvtársat, mint a Koreai Néphadsereg főparancsnokát, valamint megemlékezzenek a nagyszerű Kim Dzsong Szuk születésének kilencvenharmadik évfordulójáról.

Miközben a "Kérünk, fogadd hódolatunk" című dal tisztán s fényesen csengő hangjai messze szálltak, a fiatalok boldog táncokat adtak elő, ezzel is kifejezvén hálájukat Kim Dzsong Szuk előtt, aki a Koreai Néphadsereget ellenállhatatlan forradalmi erővé szervezte.

Csodálatos táncokat mutattak be a "A Tuman viszi emlékeim" valamint "Csatadal az erdőben" című dalokra, mely előadások felidézték Kim Dzsong Szuk dicsőséges emlékét.

Ezek a táncmulatságok a napnál fényesebben bizonyítják a büszke és bátor koreai ifjúság elszántságát, hogy megvédjék Kim Dzsong Il-t, és biztos alapot nyújtsanak a Dzsucse-eszmének!"

12 komment

Címkék: észak korea kim dzsong il kim dzsong szuk kom szom ol dprk népi korea

Míg a "fejlett nyugaton" ősi babonák vak követésének álcázott konzumfesztiválokat tartottak december 24-én, addig a népi Korea inkább megünnepelte Kim Dzsong Il elvtárs főparancsnokká választásának tizenkilencedik évfordulóját. Ezen jeles alkalomból az Észak Koreai Központi Hírügynökség az alábbi közleményt osztotta meg a világ nyilvánosságával:

"A kilencvenes években az imperialisták -miközben hasznot húztak a néhány, a szocializmus útját feladó ország gondjaiból- fegyvereiket és figyelmüket a népi Koreára irányították, mely nem tért le az útról.

A koreai nép, Kim Dzsong Il nagyszerű vezetésével visszaverte a népi Korea elszigetelésére, elnyomására tett kísérleteket, és megőrizte az ország függetlenségét, mint ahogy megőrizte a szocializmust is a Szongun-politika segítségével. A népi Korea megerősítette pozícióit és megőrizte méltóságát a nemzetközi színtéren is.

A Szongun-alapú irányítás és politika által a szocialista Korea megerősödött katonailag, ezáltal képes volt elhárítani a katonai konfliktust északkelet-ázsiában -beleértve a Koreai-félszigetet is- s megelőzni egy újabb háború kitörését Koreában.

A koreai népnek sikerült rést ütnie az önkényes és egyoldalú nemzetközi politika élet páncélján, komoly problémát okozva ezzel az imperialisták szocializmus-ellenes világuralmi törekvéseinek megvalósításában.

A világ haladói ünneplik Kim Dzsong Il elvtársat, s tisztelik népe függetlenségéért vívott anti-imperialista, amerika-ellenes harcát."


 

Szólj hozzá!

Címkék: blog politika korea észak korea dzsucse kim dzsong il csollima kom szom ol népi korea szongun songun

süti beállítások módosítása